Search
  • Gostilna Murko

RECEPT: Ferrero Rocher panna cotta

Enostavna sladica, ki jo lahko pripravi prav vsak. Zavihajte rokave in navdušite svoje domače. Posebej na svoj račun bodo prišli ljubitelji nutelle. Sestavine so preproste, prepričani smo, da imate vse stvari doma in nebo potrebe po obisku trgovine.Preden začnemo pa še nekaj nasvetov, da se izognemo razočaranja ob neuspeli sladici:

Upoštevajte navodila, korak za korakom, ne prehitevajte in ohlajajte tako dolgo kot je priporočeno. Le tako bo sladica zasijala v vsem svojem čaru.


Za 4 panna cotte potrebujemo:

-500 ml smetane

-50ml mleka

-50g sladkorja

-100g nutelle

-1 paketek želatine v lističih (10g)


V posodo nalijemo hladno vodo in namočimo želatino. V ponvico damo smetano, mleko, sladkor in nutello. Kuhamo tako dolgo da zmes postane enotna (raztopljen sladkor ter nutella). Zmes nerabi zavret, čisto dovolj bo, če nehate kuhati ko bo se iz nje začne kaditi para. Ožamemo želatinio in jo dodamo vroči zmesi. Vse skupaj vredo premešamo, da se želatina v celoti razstopi. Zmes nalijemo v kozarčke. Počakamo da se malo ohladijo in postavimo v hladilnik za cca. 3 ure.

Ko so panna cotte strjene, pripravimo še čokoladni ganache:

-50g temne čokolade

-100 ml smetane


Čokolado nalomimo na majhne delce. Smetano v ponvici zavrejemo in prelijemo čez čokolado. Mešamo dokler zmes ne postane enotna. Nato ganaš dodamo na vrh naše pana cotte in postavimo v hladilnik še za kakšno uro.


Panna cotte lahko okrasimo s praženimi lešniki, ferrero rocher pralinami, ribano čokolado ali pa preprosto pustimo domišliji svojo pot.


Dober tek ;)
604 views0 comments

Recent Posts

See All