Search
  • Gostilna Murko

RECEPT: Oreo čokoladna lazanja

Pozor! To je najboljša čokoladna lazanja na svetu! Da neboste rekli, da vas nismo opozorili. Čeprav je dovolj velika, da nahrani celo družino, jo bo vseeno prehitro zmanjkalo. Ravno prav sveža in ravno prav sladka. Joj nebomo še enkrat omenjali, ampak res je najboljša. In kaj je še boljše, da pečice sploh nebomo potrebovali. Prav tako je čisto enostavna za pripravo. Seveda upoštevajte navodila, saj najbolj pride do izraza če je dobro ohlajena.

No pa začnimo!Potrebujemo:

-pekač za lazanjo


Podlaga in posip:

-500g oreo keksov

-80g masla


Čokoladna sredica:

-200 g mlečne čokolade

-100g temne čokolade

-200g sladke smetane


Krema:

-500g kremnega sira

-500g sladke smetane za stepanje

-120g sladkorja


1. Oreo kekse zmlejemo v multipraktiku. Polovico keksov shranimo za kasnejšo uporabo, drugi polovici pa dodamo stopljeno maslo in zopet zmlejemo, da se sestavini združita. Nato kekse z maslom damo v pekač za lazanjo in jih z žlico oblikujemo našo podlago lazanje.


2. Mlečno in temno čokolado nalomimo na drobne koščke. Smetano zavrejemo in prelijemo čez čokolado. Mešamo tako dolgo, da se čokolada stopi. Če se nam ni čisto stopila lahko čokoladno maso za nekaj sekund postavimo v mikrovalovno pečico. Stopljeno čokolado postavimo na stran da se malo ohladi.


3. Kremo je najbolje delati v dveh delih, ker mora lazanja vmes v hladilnik. Zato naprej v sledo dodajte 250g smetane, 250 g kremnega sira in 60g sladkorja. Vse skupaj miksamo dokler ne dobimo čvrste kreme. Kremo premažemo čez podlago iz keksov.


4.Čez kremo premažemo ohlajeno čokoladno maso. Ne sme biti vroča, saj bi nam v nasprotnem primeru stopila kremo pod njo. Je pa čisto normalno, da je krema še tekoča. Sedaj postavimo pekač v zmrzovalnik za približno 30-45 min ali dokler ni čokoladna masa tako strjena, da lahko čez njo namažemo novo plast kreme.


5. Ko je čokoladna masa strjena, ponovimo postopek kreme(3). Kremo previdno namažemo čez čokoladno maso ter na vrh naše lazanje posujemo preostanek zmletih keksov. Lazanjo postavimo v hladilnik, da se v celoti shladi.

Pri rezanju iz pekača si pomagajte z lopatico, saj se podlaga malo težje odlepi od dna pekača. V primeru pa da čokoladne lazanje prehitro zmanjka ponovi postopek.


Prijetno sladkanje!
220 views0 comments

Recent Posts

See All