top of page
IMG_0006.JPG

Naša zgodba

Murko je družinska gostilna z več kot 100 letno tradicijo. Trenutno kulinarično zgodbo ustvarja že četrta generacija "Murkotovih", s pridihom pete generacije. Iz stare tradicionalne kuhinje so nas novi časi popeljali v nove trende. Pa vseeno tu ostaja pridih iz kuhinje naših babic, dedokov in vrednote naše preljube Koroške. Ponosni smo na svoje korenine, tradicijo in našo okolje.

Na sedanji lokaciji so hišo postavili leta 1903 in v njej gostilno, k njej pa sta spadali kovačija in kmetija. Bila je značilna furmanska gostilna, ki sta jo vodila Maks in Ana Murko, praded in prababica sedanje lastnice Cvetke. Za njima sta, leta 1928, prevzela gostilno njun sin Maks in njegova žena Angela. Maks je med vojno padel, Angela pa je sama s štirimi otroki vodila gostilno naprej. Njun sin Hinko je edini ostal doma in pomagal mami. Poprijel je z vsako delo. Ko še ni dopolnil dvajset let, je leta 1954 stopil na nelahko pot samostojnega obrtnika. Štirideset let se je razdajal za gostinstvo, družino in soprogi Cvetki, ki je bila prav tako zelo predana domači gostilni. Leta 1998 je Hinko umrl sredi dela. Gostilno sta z veliko zavzetostjo prevzela hčerka Cvetka in zet Vinko. V veliko pomoč pa sta že njima njuna otroka sin Dejan in hčerka Lucija. Mlajša generacija nadaljuje tradicijo posebnega gostoljubja, je med gosti, se z njimi pogovarja in jim želi ustreči. V okviru gostilne obratuje teniški center in pa tudi mikro destilarnica gina, ki je plod pete generacije v čast prvi generaciji.

510b1e_0ddf43c45f1e4e66b312e7a420df4d89.jpg
IMG_0007.JPG

Drugi o nas

1

Dnevnik

“Domačnosti in prijaznosti, okusne jedi in dobro počutje so odlike Murkove gostilne, ki nosi v sebi sporočila prednikov, pa tudi sproščenost in vedrost novosti, ki jih prinašajo nove generacije, novi časi. To je najlepše.”

2

Časnik Nedelo

“Murkovi mežerlov ne omejujejo zgolj na koline, temveč se gostilničarka Cvetka veseli odziva gostov: »Prvič pokusijo bojazljivo, toda potem se vračajo in jih vedno naročajo!«”

3

Večer

“Kar naredimo, naredimo kvalitetno, iz dobrih sestavin. Kvaliteta na krožniku je tudi tisto, kar zna pravi gost ceniti.”

IMG_0014.JPG
bottom of page